Morten Tønnesen til minne

Av Torvald Klem, Jørn Hoelsæther og Sverre J. Dahl

Morten Tønnesen døde 10. september, 75 år gammel. Helsen var ikke god de siste årene, men at han skulle gå bort så fort, kom som et sjokk.

Morten fikk sin ingeniørutdanning i Göteborg. I starten jobbet han med telefoner og sentraler i EB, senere med økonomi og lønn for el.-installatører. Selskapet han jobbet i skiftet navn så ofte at Morten sa at det første han gjorde om morgenen var å sjekke hva firmaet het den dagen, for å vite hva han skulle svare når noen ringte.

I fritiden seilte han radiostyrt modellseilbåt i regi av Norsk Modellseilforening (NMS). NMS har røtter helt tilbake til 1904, lenge før radiostyring ble vanlig. Morten kom fra bueskyttermiljøet tidlig på 1980-tallet og hadde med seg kunnskap om nye materialer og løsninger. Han bidro med sine allsidige kunnskaper og utviklet og bygget flere modellbåttyper i det velutstyrte verkstedet hjemme i Asker. Båtene seiles fortsatt i 1-meter klassen.

Morten var med i NMS fra foreningen etablerte nytt klubbhus på Malmøya i 1982, og han var foreningens president i nesten 40 år, frem til sin død. Ingen har vært president så lenge. Han tok svært godt imot alle som henvendte seg og hadde interesse for modellseiling. Morten var hjelpsom, inkluderende og imøtekommende. Mange nye ideer og løsninger ble til i dialog i stuen og ble realisert i verkstedet. Der ga han oss plass og hjelp, holdt ut med oss, om nødvendig gjennom natten, for å ferdigstille en ny båt til regattaen helgen etter. Alle i modellseilermiljøet har svært mye å takke Morten for.

Våre tanker går til hans sterke og stødige kone Marit, som alltid stilte opp for å støtte Mortens fritidsinteresser, og til Lars og barnebarna som har mistet en far og farfar som alle skulle ha.

Vi lyser fred over hans minne.

Dette innlegget ble publisert i News, NMS, Norsk IOM Klubb. Bokmerk permalenken.